joi, 2 aprilie 2015

Cum vopsim ouăle de Paște natural sau nontoxic.

  Hello. Până acum nu am mai postat ceva de genul acesta, deși plănuiesc de mult. Pentru că blogul se numește Xtinna beauty and lifestyle, aș vrea să încep să postez mai mult și lucruri ce ac parte din viața noastră, nu doar beauty.
  M-a cuprins febra Paștelui neașteptat de brusc, și m-am gândit să vă povestesc puțin despre câteva metode de vopsit ouăle fără cunoscuta vopsea de oua care este chimică și toxică. Cred că tuturor li s-a întâmplat, măcar o dată să li se coloreze și albușul oului, nu doar coaja. Eu până acum nu am folosit decât vopsea de ouă pentru a le colora, dar anul acesta m-am hotărât să apelez la o metodă ceva mai puțin toxică.

  Prima metodă pe care v-o propun este cea mai simplă, după părerea mea, și este vorba despre vopsitul cu hârtie creponată. Se fierb ouăle în apă cu sare, se scot din apă și se spală pușin pentru a elimina sarea de pe coajă. Ouăle totuși nu trebuiesc răcite, trebuie să rămână fierbinți. Recomandat este să purtați mănuși de unică folosință de aici înainte, pentru că altfel vă veți murdări. Fiecare ou se impăturește într-o bucată de hârtie creponată și se îmbibă bine ăîn oțet. Ddupa ce v-ați asigurat că hârtia ce acoperă oul este toată „udă” de oțet, îl puneți pe 2-3 servețele de bucătarie, absorbante care sunt la rândul lor așezate pe câteva foi de ziar. Astfel se lasă ouăle puțin să se coloreze, și apoi se îndepărtează hârtia. Atunci cnd veși atinge oul pentru a da hartia jos, se va lua culoarea, dar frecați cu respectiva hârtie pe acolo pe unde s-a dus culoarea și se rezolvă. Lăsați ouăle să se usuce și gata.




 A doua metodă este ceva mai complicată. Necesită mai multe produse și mai mult timp. Este vorba despre vopsitul cu ingrediente naturale. Pentru movuliu se folosesc afinele. pentru roșu-cărămiziu se folosește ceapa roșie, pentru culoarea galbenă se folosește turmericul/curcuma, pentru verde deschis, spanacul, pentru un verde mai închis, varză roșie și pentru roz pal se folosește sfecla. Fierbeși ouăle în apa împreună cu ingredienteul respectivei culori pe care o doriți timp de 20 de minute. Pentru ouăle vopsite cu turmenic, adăugați în apă și sare ca sa nu crape. După fierbere, se iau ouăle si se pun într-un borcan cu închidere, și se toarnă peste ele apa în care au fiert împreună cu ingredientul respectiv, și 2-3 linguri de oțet. Cu cât lăsați mai mult oulăle în borcan, cu atât culoarea va fi mai intensă.



 Pentru ambele variante trebuie să degresați ouăle, frecându-le cu un burețel și puțin detergent de vase, pentru a prinde mai bine culoarea.
 Vă sfătuiesc să folosiți ouă albe pentru că cele maronii influențeză culoarea pe care vreți să o obțineți.

Sper să vpă fie de folos postarea mea și să folosiți una din aceste metode.

*Pozele sunt cu titlu de prezentare și nu îmi aparțin.

Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu