duminică, 31 august 2014

Epilare definitiva. Da sau nu?

Salut. Astazi as vrea sa vorbec putin despre epilare pentru ca este un obicei pe care toata lumea ar trebui sa il aiba. Nimanui nu ii place o femeie paroasa, nu? La barbati este mai discutabil.
Trecand la subiect, sa enumar cateva metode de epilare: cu lama, cu epilatorul, cu ceara calda sau cu ceara rece, crema de epilat. Eu am incercat toate aceste metode de epilare, insa ultima folosita a fost lama de ras. Rezultatul?
Da, asta am patit eu de la lama de ras, si nu pot sa imi explic cum, ca sa nu mai spun ca nici prea eficienta nu este aceasta metoda. Cert este ca acest incident m-a pus pe ganduri si am incepu sa ma informez despre epilare “definitiva”, si pun intre ghilimele pentru ca desi se numeste epilare definitiva nu te tine o vecie.
Cautand diferite informatii pe internet, am ajuns la concluzia ca un epilator ipl este mai ok decat un epilaor laser. Si sa va povestesc cate putin despre epilatorul ipl, nu?
In primul rand, trebuie stiut ca epilatoarele ipl pot fi folosite atat de barbati, cat si de femei, desi la barbati va fi putin mai greu de scapat de par din cauza testosteronului care intaresc foliculii de par.


In al doilea rand trebuie stiut ca exista si riscuri, insa acestea sunt rare:
- hiperpigmentarea postimflamatorie (colorarea pielii) si hipopigmentarea (decolorarea pielii). Acestea pot aparea la scurt timp dupa epilare, pe respectiva zona. Vestea buna este ca aceste doua efecte sunt temporare.
- infectiile, desi foarte rare, acestea pot aparea daca pielea nu este ingrijita adecvat dupa epilare. Din cauza infectiilor, pot aparea si cicatricile, dar si acestea sunt foarte rare.
Cam atat cu riscurile… nimic prea periculos, nu?
In al treilea rand, trebuie sa stim ca un epilator ipl ne va scapa de inesteticul par timp de un an.
Pentru efecte de lunga durata, sunt necesare 3-6 sedinte. Persoanele cu pielea deschisa vor scapa mai usor, deoarece epilatoarele ipl se orienteaza dupa zonele mai intunecate, adica firele negre de par.

Daca si tu esti interesat/interesata de un epilator ipl, puteti gasi epilatorul silkn glide pe tpb.ro (sau dand click pe unul din cuvintele albastre), epilator cu 50.000 impulsuri (1 impuls/secunda) ce nu are nevoie de consumabile.

Sper ca va placut articolul. Astept parerile voastre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu